SSC CGL Exam 2011
Arithmetic Aptitude Question Paper free pdf 2011
Sample Model Question Paper
Below you can find Staff Selection Commission Combined Graduate Level 2011 Papers with free download pdf. The following sections contain SSC CGL 2011 Tier 1,2,3 Previous Years Papers with solution. To Prepare for SSC CGL 2011 Exam the best way is to go through Last Year SSC CGL 2011(Tier -1,2,3) Question Papers, Previous year Past Years SSC CGL 2011(Tier -1,2,3) Question Papers with Solutions. Here you can get Old Staff Selection Commission Combined Graduate Level 2011 question papers with solution. These SSC CGL 2011 Last Years Papers help you crack SSC CGL 2011(Tier -1,2,3) Exam and give answers to the questions like How to Crack SSC CGL 2011(Tier -1,2,3) Exam, What is the Eligibility Criterion of SSC CGL 2011 Exam, Staff Selection Commission Combined Graduate Level 2011 Exam Syllabus. SSC CGL 2011 Exam contains mainly Aptitude Technical Reasoning English Questions Papers.
1. What approximate value should come in place of the question mark (?) in the following equation? 158.25 x 4.6 + 21% of 847+?= 950.93 50 45
35
40
25
Answer: 45
53.25
2. The average of the first and the second of three numbers is 15 more than the average of the second and the third of these numbers. What is the difference between the first and the third of these three numbers?
15
45
60
Data inadequate
Answer: None of these
Difference is 30 - The difference between the simple and the compound interest compounded every six months at the rate of 10 %.p.a. at the end of two years is Rs. 124.05. What is the sum?
Rs 10,000
Rs 6,000
Rs 12,000
Answer: Rs 8,000
None of these
4. What approximate value should come in place of the question mark (?) in the following equation? 85.147 + 34.912 x 6.2 + ? = 802.293
400
450
550
600
Answer: 500
5. What should come in place of the question mark (?) in the following equation? 9548+7314=8362+?
8230
Answer: 8500
8410
8600
None of these
6. What approximate value should come in place of the question mark (?) in the following equation? 248.251 ÷ 12.62 x 20.52 =?
Answer: 400
450
600
375
350
7. When a number is added to another number the total becomes 333.333 per cent of the second number. What is the ratio between the first and the second number?
3:7
7:4
Answer: 7:3
Data inadequate
None of these
8. There are 11 members in a family out of which there are 4 males and remaining females. The family has hired three cars for a trip to zoo. The members are to be seated in the cars in such a way that there are not more than four members in one car and there is at least one male in each car. How many different ways can the members travel?
610
126
140
532
Answer: None of these
9. 657 Ways 9:- The sum of four numbers is 64.If you add 3 to the first number, 3 is subtracted from second number, the third is multiplied by 3 and the sum is divided by 3, then all the results are equal. What is the difference between the largest and the smallest of the original numbers?
Answer: 32
27
21
Cannot be determined
None of these
10. The Numbers are 9,15,4,36 10. In a recent Survey 40% homes contained two or more People. Of those houses containing only one person 25% were having only a male. What is the percentage of all houses which contain exactly one female and no males?
75
40
15
Cannot be determined
Answer: None of these
11. 45 percent 11. Sumitra has an average of 56% on her first 7 examinations. How much should she make on her eighth examination to obtain an average of 60% on 8 examinations?
88%
78%
98%
Answer: Cannot be determined
None of these
12. Since Total marks are not given So Can not be Determined 12. A classroom has equal number of boys and girls. Eight girls left to play Kho-kho, leaving twice as many boys as girls in the classroom. What was the total number ofgirls boys present initially? -
Cannot be Determined
16
24
Answer: 32
None of these
13. 16 boys 16 Girls 13. An amount of money is to be distributed among P, Q and R in the ratio of 6:19:7 respectively. If R gives Rs. 200/- of his share to Q, the ratio among P, Q and R becomes 3:10:3 respectively .What was the total amount?
Answer: Rs. 6,400/-
Rs 12800/-
Rs 3,200/-
Data inadequate
None of these
14. A man in his will distributed his money in such a way that half of it is for his wife, two-thirds of the remaining equally to three of his sons and the remaining amount equally to four of his daughters. If each of the daughters receives Rs. 20,000/-, how much money will each of his sons receive?
Rs. 50,333.33
Rs 48333.33
Answer: Rs 53,333.33
Data inadequate
None of these
15. Arun thinks his weight is more than 65 kg but less than 72 . His brother does not agree with him and thinks Arun’s Weight is more than 60 kg but less than 70 kg. Arun ‘s Mother thinks Arun’s weight cannot be more than 68kg. If all of them are correct in their estimation, what is the average of the probable values of Arun’s weight?
69 kg
Answer: 67 kg
68kg
Data inadequate
None of these
16. The length and the breadth of the floor of a room is 20 ft. and 10 ft respectively. Square tiles of 2 ft. dimension having three different colours are placed on the floor. The first row of tiles on all sides is of black colour, out of the remaining one-third is of white colour and the remaining are of blue colour. How many blue Coloured tiles are there?
Answer: 16
32
48
24
None of these
17. If the arithmetic mean of 6, 8, 10. x, 7 is 8.the value of x will be
7
Answer: 9
10
8
none of these
18. A train is moving with an uniform speed. It crosses a railway platform 120 metres long in 12 seconds and another platform 170 meires long in 16 seconds. The speed of the train per second is—
Answer: 12.5 m/sec
10 m/sec
10.22 m/sec
14 m/sec
None of these
19.The median of the data 30. 25, 27, 25-8, 29, 35,38. 28 is
Answer: 28.5
29.5
28
29
None of these
20. If the sum of the two radii of two circles is 7 cm and the difference of their circumference is 8 cm, the two circumferences will be—
34cm and 26cm
28cm and 20cm
Answer: 26 cm and 18 cm
20cm and 12cm
None of these
More SSC CGL Exam 2011 Sample and Previous Years Papers
For HOT Govt. Jobs Submit your resume!!
Sarkari Naukri, Indian Government Jobs, PSU Jobs, Bank Jobs

0 comments:
Post a Comment